Asiantuntijapalvelut

Asiantuntijapalvelut teollisuuden eri aloille

Teollisuuden asiantuntijapalveluihimme kuuluvat esimerkiksi PED-putkistojen laadunvarmistus ja työnsuunnittelu. Palvelumme soveltuvat kaiken kokoisiin työkokonaisuuksiin.

InstMan Oy:n tiimiin kuuluva QAC Manager Mika Hemminki vastaa erityisesti hitsauksen laadun valvonnasta ja tarkastuksesta. Joukkoomme kuuluu lisäksi useita IWS-pätevyyden omaavia hitsausneuvojia.

Vastaavan johtajan säteilysuojelun koulutuksen saanut Mika Hemminki on toiminut aikaisemmin mm. Loviisan ydinvoimalan reaktorin paineastian asennusvalvojana. Hänellä on lisäksi PT Level IIMT Level II ja UT Level II -sertifikaatit.

NDT- tarkastukset ja NDT-testauspalvelut

Laitetoimitusten, käynnin- ja kunnossapidon sekä asennusten korkean laadun takaamiseksi tarjoamme NDT-tarkastuksia ja NDT-testauspalveluita teollisuuden tarpeisiin. Tarkastus- ja testauspalvelut varmistavat, että kohteessa on käytetty oikeita materiaaleja ja ne kestävät äärimmäisetkin olosuhteet.

Esimerkiksi hitsauksen laatu voidaan tarkistaa rikkomattomalla aineenkoetuksella eli NDT-tarkastuksella käyttämällä hitsaussaumojen röntgenkuvausta tai ultraäänitarkastusta. Näin voidaan havaita laatupoikkeamat, havaita käytön tai iän aiheuttamat viat sekä hankkia yksityiskohtaista tietoa kunnossapitosuunnitelmien tekoon sekä huoltotoimenpiteiden priorisointiin.

Mekaanisella testauksella tai kovuusmittauksella eli DT-tarkastuksella voidaan puolestaan varmistaa kohteen lujuus ja kestävyys. Näin saadaan selville esimerkiksi se, milloin kohde on vaarassa antaa periksi.

Tarjoamme mm. seuraavia NDT-tarkastuksia

  • Ultraäänitarkastukset
  • Paksuusmittaukset
  • Röntgenkuvaukset
  • Materiaalianalysointi
  • Hitsauskokeiden tarkastus / kuvaus / taivutus-murtokokeet
  • Korroosiokuvaukset
  • Visuaalitarkastukset
  • Hitsauskokeiden PED:in mukainen valvonta
  • Kalvonpaksuusmittaus
  • Mittatarkastukset

 

Toimintatapamme on tehdä asiat asiakkaillemme mahdollisimman helpoiksi. Halutessasi voit jättää laadunvarmistuksen ja työnsuunnittelun kokonaisvaltaisen hoidon meidän huoleksemme.

Pitkäaikainen kokemuksemme erilaisista NDT tarkastustehtävistä takaa luotettavat ja nopeat tarkastukset. Ja joustavan palvelumme vuoksi saat tarkastukset silloin kun se yrityksellesi parhaiten sopii!

Joustavaa ja laadukasta palvelua projektien toteuttamiseksi kaikilla osaamisalueilla!

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Mika Hemminki
QAC Manager
Puh. +358 45 630 5869
mika.hemminki(a)instman.fi

Joni Rajala
Supervisor
Puh. +358 40 689 8368
joni.rajala(a)instman.fi